top of page

De huidige migratiecrisis.

Bijgewerkt op: 16 jan.

Al jaren krijgt ons land de ene migratiestroom na het andere. Het begon in Noord-Afrika, toen kwamen ze uit het Midden-Oosten, de oorlog in Oekraïne deed daar nog een extra schepje bovenop en nu lijken ze overal vandaan te komen.
Het kabinet geeft aan al dagen in overleg te zijn om te kijken hoe ze de migratiestromen willen indammen. Na 12 jaar onder leiding van Rutte erkent een Nederlands kabinet dat er teveel vluchtelingen dit land binnenkomen. Of is dit weer de klassieke truc om vlak voor de verkiezingen rechts te spreken om vervolgens na de verkiezingen links uit te voeren?

Alleen het afgelopen jaar al zijn er zo’n 300.000 vluchtelingen binnengekomen in ons land. In een klein land als Nederland met een zeer hoge bevolkingsdichtheid zou je als kabinet een preventief plan moeten opstellen om dit in goede banen te leiden. Te beginnen met de migratiestromen naar beneden bij te stellen.


Je kunt als kabinet NOOIT een succesvol tegenstrijdig beleidspatroon uitvoeren. Aan de ene kant wil Mark Rutte de boeren flink onder druk zetten om de strenge stikstof regelgeving door te voeren, maar tegelijkertijd houden we onze grenzen open om jaarlijks honderdduizenden mensen op te vangen. Als we dan vragen om meer woningen te bouwen door die grote bevolkingstoename, dan krijgen we van de rechter te horen dat bouwvergunningen niet verleend kunnen worden vanwege het huidige stikstofbeleid. De politiek zit dus vast. En na de verkiezingen van de provinciale staten in maart van dit jaar zal dat waarschijnlijk alleen maar erger worden, doordat het vrijwel zeker is dat rechts daar meer zetels gaat pakken.Wij zullen Nederland laten zien hoe je wel politiek moet bedrijven! Het begint bij het principe dat je altijd de balans moet weten te zoeken in je belei.”

Wij zullen Nederland laten zien hoe je wel politiek moet bedrijven! Het begint bij het principe dat je altijd de balans moet weten te zoeken in je beleid. Val nooit in populistische praatjes waarin vluchtelingen als boosdoeners worden afgeschilderd of dat onze grenzen permanent gesloten moeten worden, omdat het anders nooit meer goed komt. Ook het liefdadigheidsbeleid van linkse partijen, hoewel misschien goed bedoeld, Nederland naar de afgrond zal helpen. Je kunt grenzen niet wagenwijd openhouden en iedereen verwelkomen en ondertussen beleid toepassen met betrekking tot klimaat, stikstof en woningbouw die niet op elkaar aansluiten.


Hoewel wij niet voor het verplichten zijn van gemeenten om vluchtelingen op te vangen (zie de nieuwe wet die pas is doorgevoerd door het kabinet) zien we gezien de huidige situatie, waar ditzelfde kabinet hoofdverantwoordelijk voor is, geen andere optie dan deze methode voorlopig te steunen. Wel is het ontzettend belangrijk om de migratiestromen flink te beperken. Wij pleiten om gebruik te maken van de tijdelijke ontheffing van het Schengenakkoord om de migratiecrisis op te lossen. In de tussentijd kunnen we een effectieve manier bedenken om asielzoekers te verdelen, gelukszoekers eruit te halen en een remigratie plan op te stellen.


De tijd zal het maar weer leren of het zoveelste kabinet van Rutte dit keer echt iets wil doen tegen de huidige migratiecrisis of dat dit weer een verkiezingstruc is.

Zolang er geen streng en humaan immigratiebeleid wordt opgesteld, waarin er meer wordt gekeken naar feiten en het landsbelang in plaats van emoties, zullen we niet uit deze situatie ontsnappen. De tijd zal het maar weer leren of het zoveelste kabinet van Rutte dit keer echt iets wil doen tegen de huidige migratiecrisis of dat dit weer een verkiezingstruc is.


Word lid van onze beweging en help ons samen sterker te worden om zelf politieke invloed uit te kunnen oefenen!


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page